СБУ повідомила про підозру трьох колаборанток, які ініціювали "приєднання" Луганської області до Росії

Колаборантки надіслали "термінове звернення" до Пасічника (на фото) з вимогою негайного підписання псевдозакону про приєднання Луганської області до РФ, зазначили у СБУ
Скріншот: РИА Новости / Telegram
Служба безпеки викрила трьох колаборанток – організаторок псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Луганської області

Про це 13 грудня у Facebook повідомив пресцентр СБУ.

СБУ встановила осіб двох "депутатів" так званої народної ради "ЛНР", які готували "нормативну базу" для проведення фейкового референдуму в захоплених районах, а у вересні "сприяли "голосуванню" за псевдозакон щодо "приєднання" регіону до країни-агресора".

"Потім колаборанти направили "термінове звернення" до ватажка терористів [Леоніда] Пасічника з вимогою негайного підписання незаконного документа. Встановлено, що одна зі зловмисниць раніше представляла так звану "ЛНР" до складу тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України і займалася напрацюванням "Мінських угод", – ідеться у повідомленні. – Окрім цього, викрито представницю "територіальної виборчої комісії Луганська", яка займалася фальсифікацією результатів псевдореферендуму".

За даними слідства, усі троє колаборанток із 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією, розповіли у спецслужбі.

Слідчі СБУ повідомили фігуранток про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі вони переховуються на тимчасово окупованій території.

"Однак Служба безпеки встановила місця їхнього перебування і проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України", – резюмували у СБУ.