СБУ повідомила про викриття своєї співробітниці, яка виявилася прихильницею "русского мира"

Фігурантку повідомили про підозру за статтею про виправдання і заперечення збройної агресії РФ проти України
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Головне управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України спільно з Держбюро розслідувань викрили на антиукраїнській діяльності чиновницю відомчої науково-дослідної установи. Про це 17 січня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

У спецслужбі наголосили, що їхня співробітниця виявилася прихильницею "русского мира". Вона виправдовувала повномасштабне вторгнення Росії, заперечувала її воєнні злочини й підтримувала незаконне "приєднання" до Росії тимчасово окупованих районів на сході та півдні України.

Крім цього, за даними СБУ, чиновниця намагалася зобразити збройну агресію Росії проти України як "внутрішній громадянський конфлікт" і називала "дезінформацією" факти знищення російськими окупантами українських об'єктів критичної інфраструктури.

"У Службі безпеки сьогодні працює команда справжніх патріотів, які роблять свій вагомий внесок у перемогу України. Для любителів "русского мира" в ній точно немає місця. Ми й надалі будемо продовжувати курс на очищення спецслужби від зрадників різного калібру. А кремлівські наративи вони зможуть озвучувати хіба що в суді – щоб отримати максимальне покарання", – наголосив голова СБУ Василь Малюк.

Фігурантку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинена посадовцем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)