СБУ виявила ексбойовика "ДНР" у лавах ЗСУ в зоні проведення ООС

Правоохоронці вилучили незареєстрований пістолет і проросійську символіку в ексбойовика "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua
Військова контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила колишнього бойовика "ДНР" в одному з підрозділів Збройних сил України (ЗСУ) в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС). Про це 18 травня повідомив пресцентр СБУ.

Зазначають, що чоловік 2014 року у складі незаконних збройних формувань так званої "ДНР" "зі зброєю в руках "перебував на одному з блокпостів у Слов'янську Донецької області.

Як встановили у СБУ, він "здійснював огляд і перевірку документів громадян і транспортних засобів".

"Зловмисник невдовзі залишив бойовиків, а згодом, надавши недостовірні дані через військкомат, влаштувався до української армії. Він ніс службу в одній із частин у Донецькій області", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання правопорушника правоохоронці вилучили незареєстрований пістолет травматичної дії та проросійську символіку, додали у СБУ.

У межах провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення незаконних воєнізованих або збройних формувань) ексбойовика "ДНР" повідомили про підозру, досудове слідство триває.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази. За даними ООН станом на 10 лютого, за час конфлікту загинуло приблизно 13 тис. осіб.

З моменту оголошення режиму припинення вогню 27 липня 2020 року в зоні проведення ООС на Донбасі загинуло 99 військовослужбовців, повідомили у ЗСУ 7 травня 2021 року.