СБУ затримала чоловіка, який закликав Росію здійснити ракетний удар по Рівному

За інформацією СБУ, чоловік, зокрема, збирав дані про розташування об'єктів критичної інфраструктури
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України затримала у Рівному помічника спецслужб Росії під час спроби чергового передавання розвідданих у РФ. Про це повідомила пресслужба СБУ 24 жовтня.

Слідству вдалося дізнатися, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він створив Telegram-канал, де писав повідомлення на підтримку загарбників і виправдовував їхні злочини.

За інформацією СБУ, житель Рівного передавав російським окупантам інформацію про місця дислокації й переміщення підрозділів сил оборони України. Також він збирав дані про розташування об'єктів критичної інфраструктури в обласному центрі й закликав Росію здійснити ракетний удар по місту.

Чоловіка взяли під варту, його повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Контекст:

Останніми тижнями РФ масово обстрілює Україну. З 10-го до 20 жовтня російські війська завдали приблизно 300 ударів із різних видів зброї по українських енергетичних об'єктах, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено майже 40% енергетичної інфраструктури, зазначали в Міненерго 19 жовтня.

22 жовтня мер Рівного Олександр Третяк заявив, що росіяни завдали ракетного удару по об'єкту критичної інфраструктури в місті, тривають роботи з відновлення електроенергії. Жителів прилеглих територій евакуювали у безпечні місця.