СБУ повідомила про затримання жителя Донецькій області, який здавав окупантам інформацію про склади боєприпасів ЗСУ

За даними СБУ, правоохоронці затримали підозрюваного під час виконання ним розвідувального завдання
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області викрила "агента ФСБ РФ". Про це 29 березня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

За наявними даними, затриманим виявився місцевий житель, який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ підтримував дружні стосунки з кадровим співробітником російської спецслужби.

"Після 24 лютого ворог дистанційно завербував свого приятеля і визначив йому завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Насамперед агресора цікавила інформація про місця розташування складів з боєприпасами та баз військової техніки сил оборони на авдіївському напрямку. Для збору розвідданих російський агент об’їжджав місцевість і намагався приховано фіксувати українські об’єкти", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у СБУ, отримані відомості підозрюваний мав передавати ФСБ через анонімний месенджер у вигляді електронних координат, а також медіафайлів із прив'язкою до місцевості й докладним описом.

"Розвіддані потрібні були окупантам для планування тактичних операцій проти сил оборони на східному фронті. Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, поетапно задокументували і затримали зловмисника під час виконання ним розвідувального завдання", – наголосили у спецслужбі.

Слідчі СБУ повідомили фігуранта про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.