"Щоб не дісталося росіянам". У Маріуполі партизани спалили склад окупантів, де вони зберігали награбоване майно містян – мер

Окупанти обкрадали квартири жителів Маріуполя, зазначив мер
Фото: EPA (архів)
У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області партизани спалили склад російських окупантів, де вони зберігали награбоване майно жителів міста.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, інформують 11 серпня у Telegram медіацентру "Україна".

"У Маріуполі також присутній партизанський рух. Маємо підтверджену інформацію, що маріупольський супротив підпалив склад окупантів, на якому ті збирали награбовані в місті речі – переважно обкрадаючи людські квартири. Наші партизани підпалили цей склад, щоб ніяке майно не дісталося росіянам", – зазначив Бойченко.

10 серпня у міськраді Маріуполя розповідали про потужний вибух у центрі міста.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня Бойченко розповідав, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок.

У Маріуполі залишається 120–130 тис. людей (приблизно 70 тис. осіб – пенсіонери), повідомив 2 серпня радник Бойченка Петро Андрющенко. За його словами, щодня з міста виїжджає орієнтовно 50100 осіб. До повномасштабного вторгнення у Маріуполі проживало майже 500 тис. осіб.