Шмигаль: Ракетами й дронами окупантів уражено 10 регіонів України, пошкоджено 18 об'єктів, більшість – енергетичні

Ціль окупантів – не військові об'єкти, а цивільна критична інфраструктура України, наголосив Шмигаль
Фото: Віталій Коваль / Facebook (архів)
Унаслідок атаки російських окупантів уранці 31 жовтня знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України.

Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Їхня ціль – не військові об'єкти, а цивільна критична інфраструктура. Ракетами та дронами уражені 10 регіонів, де пошкоджено 18 об'єктів, більшість з яких  енергетичні", – написав глава уряду.

За словами Шмигаля, у Київській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській областях тривають локальні аварійні вимкнення.

"Сьогодні, як і в попередні тижні, важливо, аби всі українці свідомо споживали енергію та знизили навантаження на мережу. Будьмо єдині та солідарні в енергозаощадженні", – резюмував очільник Кабміну.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уранці 31 жовтня російські війська масово атакували територію України, зокрема столицю. Загалом росіяни запустили понад 50 ракет, за даними Повітряних сил України,  44 з них було збито.

Відомо про удари РФ по об'єктах інфраструктури в Київській, Запорізькій, Харківській, Черкаській, Кіровоградській, Чернівецькій та Дніпропетровській областях.

Одна з ракет окупантів упала на території Молдови, її збили сили ППО України.

Повітряна тривога лунала по всій Україні, після 10.00 її почали поступово скасовувати.

Через масовані обстріли критичної інфраструктури в Україні вводять екстрені вимкнення електроенергії, оголосили в Офісі президента.