Штаб блокади не проти зустрічі з трудовими колективами підприємств і готовий шукати компроміс, щоб звільнити полонених – екс-комбат "Айдара" Лихоліт

Лихоліт: Ніхто не поспішає звільняти українських військовополонених
Фото: Валентин Лихоліт / Facebook

Співробітники українських підприємств мають нині можливість працювати лише завдяки військовослужбовцям, зокрема і тим, що перебувають у полоні бойовиків, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" екс-комбат "Айдара" Валентин Лихоліт.

Штаб блокади на Донбасі готовий зустрітися з трудовими колективами підприємств, на роботу яких уплинула блокада. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" повідомив один із учасників блокади Донбасу, екс-командир батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт.

"Штаб блокади не проти зустрічі з трудовими колективами підприємств і готовий шукати компроміс, щоб звільнити полонених. Їх необхідно визволяти. І якщо бізнесмен Рінат Ахметов узгодив із бойовиками роботу своїх підприємств на окупованих територіях, то чому він не домовиться про звільнення українських полонених?" – зазначив Лихоліт.

Він акцентував увагу на відсутності результатів у питанні звільнення українських військовополонених.

"Усі живуть у теплі, з водою і світлом. У той час, як наших хлопців утримують в холодних казематах без електрики і води. Годують їх раз на день. І ніхто не хоче задуматися, що у нас не АТО, а війна. Ніхто не поспішає звільняти українських військовополонених. Або хоча б почати обмін. Щоб домогтися перемоги, ми повинні бути єдині. І я кажу про перемогу, а не про 10 років війни, як того хочуть олігархи. І людей, які цього не розуміють, мені дуже шкода. Одні воюють, а інші на цьому наживаються", – підкреслив Лихоліт.

За його словами, співробітники українських підприємств мають нині можливість працювати лише завдяки військовослужбовцям, зокрема і тим, що перебувають у полоні.

"Робітники, з якими нам пропонує зустрітися прем'єр-міністр Володимир Гройсман, працюють зараз лише завдяки військовим, зокрема полоненим. Невже вони не замислюються про те, що війну треба припиняти? Невже працівники українських підприємств готові й надалі спокійно собі працювати, не замислюючись про загибель наших військових? Досить думати тільки про свою кишеню, згадайте про наших бійців на передовій!" – резюмував Лихоліт.

Сьогодні Гройсман запропонував штабу блокади Донбасу зустрітися з трудовими колективами українських підприємств, на роботу яких уплинула блокада.

26 грудня 2016 року ветерани добробатів оголосили про початок блокади "ЛДНР", вимагаючи звільнення заручників. Через це Україна перестала отримувати вугілля та інші товари з окупованих територій.

Відтоді блокада постійно розширюється. У січні були заблоковані дві залізничні гілки в Луганській області. На початку лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд поблизу Бахмута Донецької області, наприкінці місяця вони відкрили перший редут і на маріупольському напрямку.

Також 10 лютого учасники блокади перекрили трасу Ясинувата – Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.