"Штраф та інтернат". Мер Мелітополя повідомив, що окупанти погрожують батькам, які не хочуть віддавати дітей до шкіл

У школах окупованого Мелітополя не вистачає учнів
Фото: depositphotos.com
У Мелітополь Запорізької області окупанти привозять російських учителів із далеких регіонів РФ, щоб розпочати навчальний рік, але учнів не вистачає. Про це повідомив голова Мелітополя Іван Федоров на брифінгу в медіацентрі "Україна".

"Є шалений дефіцит учнів у цих школах. Тому зараз окупанти йдуть двома шляхами. Перш за все вони лякають батьків, чиї діти не підуть до школи, будуть платити штраф у розмірі 40 тис. рублів", – розповів Федоров.

За його словами, спочатку окупанти робитимуть попередження, потім виписуватимуть штраф. Останнім заходом буде позбавлення батьківських прав та загроза забрати дитину до інтернату.

"Другий шлях: тим батькам, хто добровільно привів своїх дітей до школи, пропонуватимуть 10 тис. рублів, щоб вони змогли купити канцелярське та навчальне приладдя", – поінформував мера міста.

Водночас Федоров зазначив, що українська влада повністю готова до проведення навчального процесу в онлайн-форматі.

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області. Окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя після боїв зі Збройними силами України в лютому. Уже після входження російських військ у місті неодноразово відбувалися масові проукраїнські мітинги.

16 травня Федоров розповів, що з Мелітополя за два місяці виїхало 45–50% жителів, "тому в місті залишилося приблизно 70 тис. жителів".