Сили оборони України за добу знищили майже роту російських окупантів на таврійському напрямку

Найзапекліші бої у війні РФ проти України точаться за міста Бахмут і Мар'їнка, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупаційні війська на таврійському напрямку й далі зосереджують основні зусилля на веденні наступу на авдіївському й мар'їнському напрямках.

Про це 10 травня поінформував у Facebook об'єднаний пресцентр сил оборони таврійського напрямку.

Зазначають, що російські війська минулої доби 18 разів атакували позиції українських захисників, але, діставши відсіч, відійшли.

Загалом протягом доби на таврійському напрямку зафіксовано 434 обстріли окупантів.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 707 вогневих завдань, ідеться в повідомленні.

"Втрати противника на таврійському напрямку складають майже роту. Також знищено й пошкоджено вісім одиниць ворожого озброєння й військової техніки", – розповіли українські військові.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей. Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 травня, противник і далі зосереджує основні зусилля на лиманському, бахмутському, авдіївському й мар'їнському напрямках, найзапекліші бої точаться за міста Бахмут і Мар'їнка.