Сили оборони упродовж доби знищили 900 окупантів, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак – Генштаб ЗСУ

На херсонському напрямку ЗСУ завдають ударів по тилах противника
Фото: ЕРА

Протягом минулої доби сталося 95 бойових зіткнень між українськими військовими та російськими окупантами. Про це 9 грудня у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На куп'янському напрямку українські військові відбили 11 атак ворога біля Синьківки, на північний схід від Петропавлівки та Іванівки Харківської області.

На лиманському напрямку сили оборони відбили атаку противника поблизу Спірного Донецької області.

На бахмутському напрямку відбито 13 атак загарбників неподалік Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі й техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На авдіївському напрямку українські військові й далі стримують ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Сили оборони успішно відбили 35 атак.

На мар'їнському напрямку українські військові й далі стримують ворога біля Красногорівки, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, там відбито 24 атаки.

На шахтарському й запорізькому напрямках сили оборони відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене становище в районі на захід від Вербового Запорізької області.

Водночас на мелітопольському напрямку сили оборони України й далі активними діями завдають окупаційним військам збитків у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

На херсонському напрямку ЗСУ утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, й далі ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають ударів по тилах противника.

За даними Генштабу, протягом минулої доби сили оборони знищили приблизно 900 російських загарбників.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні.

У жовтні окупанти пішли в наступ під Авдіївкою, намагаючись оточити місто.

17 листопада у Генштабі ЗСУ повідомили, що українські військові займаються розширенням зайнятого плацдарму на лівобережжі Херсонської області.