Сили ППО ЗСУ збили безпілотник окупантів над морем біля Одеси

БПЛА окупантів не дістався Одеси, його знищили сили ППО ЗСУ, зазначило командування "Південь"

Фото: depositphotos.com
Сили протиповітряної оборони України ЗСУ 2 травня у небі біля Одеси збили безпілотник російських окупантів.

Про це під час онлайн-брифінгу, який транслювали на YouTube-каналі "Медіацентр "Україна", повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Братчук.

"Це сталося кілька хвилин тому: у нашому, одеському небі наші сили протиповітряної оборони знищили ворожий безпілотник. Інформація також уточнюється, але кажуть, що це був не просто розвідник", – сказав Братчук.

Оперативне командування "Південь" ЗСУ наголосило: ворог продовжує спроби виявлення об'єктів для максимально руйнівних та відчутних ударів по Одесі й області, українських військовослужбовців цитує Telegram-канал офіційного сайта Одеси.

"Над морем зафіксовано роботу БПЛА, який був знищений силами ППО, не діставшись міста", – підкреслило командування "Південь".

Це другий безпілотник, збитий силами ППО ЗСУ у районі Одеси протягом останніх двох діб.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

З початку повномасштабного вторгнення в Україну (з 24 лютого) Росія обстрілює цивільну і промислову інфраструктуру в Одесі та Одеській області, останнім часом ракетні удари почастішали, частину ракет збиває ППО. Так, лише 28 квітня було збито три з трьох ракет, випущених по Одеському району.

Того самого дня окупанти обстріляли одеський аеропорт, пошкодивши злітну смугу.

2 травня окупанти втретє завдали ракетного удару по мосту через Дністровський лиман, зруйнувавши його, зазначив Братчук.

На думку голови Одеської ОВА Максима Марченка, окупанти обстрілюють ракетами Одеську область і намагаються "розхитати ситуацію на кордонах", оскільки їм потрібно "продати" росіянам хоча б маленьку "перемогу" до 9 травня.