Сирський про ситуацію під Бахмутом: Ворог вибивається з позицій

Сирський: Ми просуваємося вперед
ФФото: СИРСЬКИЙ / Telegram
Українська армія просувається вперед у районі Бахмута Донецької області, повідомив 26 червня в Telegram командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

"На бахмутському напрямку сили оборони продовжують штурмові дії, ворог вибивається з позицій на флангах міста Бахмут, а Україна повертає під контроль свої території. Ми просуваємося вперед", – написав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

У ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 26 червня зазначено, що на бахмутському напрямку протягом останньої доби противник безрезультатно намагався наступати в районі Григорівки, Богданівки та Міньківки. Ці населені пункти розташовані на північний захід від Бахмута.

Бахмут окупанти намагалися захопити з літа 2022 року і 2023 року вже заявляли про взяття міста під свій контроль. У Міноборони України це заперечують, наголошуючи, що район "Літак" – під контролем ЗСУ.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході та півдні.