"Ситуація ускладнюється. Атак ворога стає більше". Гайдай повідомив, коли може розпочатися деокупація Луганської області

За даними ОВА, Україні підконтрольні 10% території Луганської області
Фото: Сергій Гайдай / Facebook
Російські окупанти кидають усі свої сили, щоб захопити Сєвєродонецьк Луганської області, на цьому напрямку атаки з боку армії РФ почастішали. Про це 17 травня поінформував у Facebook голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Найгірша ситуація в області – у Сєвєродонецьку. Рашисти кидають усі сили, щоб підійти ближче до міста та захопити його. Ситуація ускладнюється. Атак ворога стає більше, обстріли населених пунктів посилилися", – указано в повідомленні.

Крім того, росіяни навмисно знищують Сєвєродонецьку лікарню.

"Таким чином вони добивають поранених, забирають у нас можливість їх рятувати", – додав голова ОВА.

Гайдай зазначив, що окупанти намагаються оточити всю Луганську область, відрізавши від сполучення з іншими регіонами України.

Він наголосив, що Луганська область – це форпост зі стримування російської навали й повідомив, за яких умов розпочнеться її деокупація.

"Чим довше ми тримаємося, тим більше отримаємо західної зброї, тим швидше пройде операція зі звільнення, наприклад міста Ізюм, і тоді ми зможемо розпочати процес деокупації Луганщини", – наголосив Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну й інші міста Луганської та Донецької областей.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні підконтрольні 10% території Луганської області.