Запасів газу в Луганській області залишилося на два місяці – ОВА

За даними ОВА, наразі газопостачання залишається лише в деяких мікрорайонах міст та частини сіл Луганської області
Фото: depositphotos.com

У Луганській області запасів газу залишилося на два місяці, оскільки постачання пального мирним жителям заблокувала Росія. Про це 16 травня повідомив у Facebook голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Росія заблокувала поставки газу з України до споживачів Луганщини та Донеччини. Газ перекрито вже навіть на вході до Донецької області. Ми ще протримаємося десь два місяці на тих залишках, які є в магістральних трубах", – наголосив Гайдай.

За його даними, наразі газопостачання залишається лише в деяких мікрорайонах міст та частини сіл Луганської області.

Голова ОВА також повідомив, що на території окупованої частини Луганської області – у селищі Новопсков – було зафіксовано крадіжку газу росіянами.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської і Донецької областей.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні підконтрольні 10% території Луганської області.