"Скоро вже буде Пасха". У ГУР Міноборони порівняли заяви про контрнаступ із популярною піснею з TikTok

Юсов: Скоро вже буде наступ
Фото: mediacenter.org.ua
Коментувати питання українського контрнаступу зараз не варто, усі окуповані території буде звільнено. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону 25 травня, трансляцію вів канал "Рада".

"Давайте самі собі поставимо питання: а навіщо нам зараз це коментувати? Якщо говорити про дії ворога, про те, що відбувається у ворога, за кордоном – так, ми можемо і повинні про це говорити, вивчати, аналізувати. Що стосується дій українських сил безпеки та оборони – відомо, що звільнення територій буде продовжуватися. І це триває безперервно на різних етапах по всій лінії фронту", – сказав Юсов.

Він зазначив, що триває як оборонна операція, так і подальше звільнення території України.

"Що стосується конкретики – ми точно не повинні щодня запитувати: "Що нового з контрнаступом?" Але, безумовно, буде звільнення Криму та інших тимчасово окупованих територій. Донедавна у нас найбільш популярна пісня була "Скоро вже буде Пасха". Зараз актуально, що скоро вже буде наступ. Буде! Усе буде гаразд", – заявив представник ГУР.

24 травня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що контрнаступ "триває вже кілька днів". За його словами, бойові дії розтягнулися на фронті 1,5 тис. км.

Контекст:

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов на початку січня сказав, що Україна навесні планує серйозний наступ.

Верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі, командувач ПС США в Європі Крістофер Каволі 26 квітня заявив, що українці наразі в добрій позиції і зможуть зробити "сюрприз". Він додав, що 98% обіцяної партнерами бойової техніки вже доправили в Україну.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський зазначав, що Україна буде готова розпочати контрнаступ, "щойно отримає зброю, про яку домовилася з партнерами".

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив 9 травня, що рішення про остаточний варіант контрнаступу ще не ухвалено.

23 травня Буданов повідомив, що контрнаступ скоро почнеться, необхідний мінімум зброї в України вже є.