Служителям РПЦ дали вказівки агітувати родичів молодих росіян спонукати їх укласти контракт про військову службу – ГУР Міноборони України

Патріарх РПЦ Кирило підтримав воєнне вторгнення Росії в Україну
Фото: EPA
Служителі Російської православної церкви (РПЦ) слідом за російською офіційною пропагандою виправдовують воєнну агресію РФ, геноцид українців, а також закликають парафіян поповнювати лави підрозділів російських окупаційних військ.

Про це 28 квітня у Facebook проінформувало Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

"Пропагандисти в рясах за вказівкою Кремля проповідують доктрину "русского мира", яка не відповідає православному вченню... Служителі РПЦ отримали чіткі вказівки агітувати родичів молодих росіян спонукати їх укласти контракт про військову службу", – ідеться в повідомленні.

Українська розвідка заявила, що оприлюднить відомості про служителів РПЦ, які співпрацюють із російськими пропагандистами.

"За злочини проти територіальної цілісності України та її населення всі злочинці будуть притягнуті до відповідальності", – зазначили в ГУР Міноборони.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Патріарх РПЦ Кирило підтримав воєнне вторгнення Росії в Україну, яке почалося 24 лютого. Як повідомляє "BBC News Україна", у своїй проповіді на початку березня Кирило виправдав вторгнення РФ нібито захистом жителів Донбасу.

14 березня Кирило подарував командувачу Росгвардії Вікторові Золотову ікону і благословив російських військових на війну в Україні, повідомляє "Крим.Реалії".

На початку квітня через підтримку війни в Україні майже 200 священників УПЦ Московського патріархату висунули вимогу щодо церковного суду над патріархом Кирилом.