"Суцільні руїни". Маріупольська міськрада показала, який вигляд має історичний центр міста, відео якого не публікують окупанти

У Маріуполі гори сміття та зруйновані окупантами будівлі, зазначили у міськраді
Фото: EPA
Російські окупанти перетворили історичний центр тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області на руїни.

Відео зі зруйнованого міста 4 жовтня опублікувала у Telegram Маріупольська міськрада.

"Будинки по вулиці Торговій перетворилися на суцільні руїни. Окупанти показують "картинки" з відновленням життя в кількох районах, але приховують, як виглядає більшість міста. Гори сміття, зруйновані ними ж будівлі. Жодного життя та розвитку. Повна зневага до маріупольців, – ідеться у повідомленні. – Проте вже скоро Маріуполь буде визволено і ми почнемо новий етап відродження нашого рідного міста під синьо-жовтим прапором. Зробимо його сучасним і комфортним для життя. Яким він і був до вторгнення окупантів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти захопили Маріуполь наприкінці травня. Оборона міста тривала 86 днів. Після цього місто залишається під російською окупацією.

У червні мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок.

За даними радника Бойченка Петра Андрющенка, у Маріуполі на початку серпня залишалося приблизно 130 тис. осіб. До повномасштабного вторгнення у місті проживало 530 тис. осіб.

У вересні Андрющенко повідомив, що окупанти й надалі знищують Маріуполь бездумним знесенням будинків, залишаючи маріупольців без житла і речей.