"Точно посилить наших хлопців на передовій". Зеленський подякував Байдену за новий пакет військової допомоги

Зеленський охарактеризував переговори з Байденом у Києві як "корисні"
Фото6 Zelenskiy / Official / Telegram

Україна веде роботу над постачаннями видів озброєння, які раніше не входили до пакетів військової допомоги, яку надають США. Про це президент України Володимир Зеленський розповів у відеозверненні 20 лютого, яке Офіс президента оприлюднив у YouTube.

Президент України уточнив, що оборонні потреби країни, необхідні для перемоги над Росією, відомі партнерам, яких необхідно вжити заходів, щоб їх забезпечити, – також відомо. Він додав, що "потрібна рішучість".

"Сьогодні я побачив таку рішучість президента Джо Байдена і США. І я хочу подякувати пану президенту за цей його візит і за переговори дійсно корисні, – що фактично продовжили нашу розмову, яку ми розпочали у Вашингтоні під час мого візиту у грудні [2022 року]", наголосив глава Української держави.

Зеленський додав, що зараз Україна веде роботу над постачаннями, зокрема, далекобійної зброї.

"Працюємо над постачанням далекобійної зброї та інших видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки. І я дякую за черговий пакет, який точно посилить наших хлопців на передовій", – заявив він.

Контекст:

20 лютого під час візиту до Києва президент США Байден оголосив про новий пакет допомоги для України у розмірі майже $500 млн. Це вже 32-й пакет військової допомоги із серпня 2021 року, повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен 20 лютого.

До нового пакету американської допомоги у сфері безпеки входять більше боєприпасів для наданих США HIMARS і гаубиць, а також більше Javelin, протитанкових систем і радарів спостереження за повітряним простором.

Станом на 20 лютого адміністрація Байдена виділила на допомогу Україні $30,4 млрд, проінформували в Пентагоні. Зокрема, з моменту вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року Вашингтон надав допомоги на $29,8 млрд.