"Це найтяжчі воєнні злочини". Вакарчук показав, як медики борються за життя дітей, які потрапили під обстріл окупантів

Вакарчук – російським матерям: Подивіться, що вони роблять із нашими дітьми прямо зараз. Зупиніть війну!
Фото: Святослав Вакарчук / Facebook
Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" відвідав реанімацію шпиталю у Запоріжжі, де медики рятували поранених російськими окупантами дітей, які разом із батьками намагалися виїхати з обложеного Маріуполя. Відповідні фото та відео співак розмістив 17 березня у Facebook.

"Це найстрашніше відео, яке я коли-небудь знімав. Ви, певно, чули, що ці діти разом із дорослими намагалися вирватися з блокадного Маріуполя. Цивільні люди зі своїми дітьми, на власних авто, великою колоною виїжджали. І по них було відкрито вогонь окупантами. Російські загарбники поранили кількох дітей, деяким діткам довелося ампутувати ніжки. Це найтяжчі воєнні злочини – проти дітей! А вся їхня вина перед росіянами в тому, що ці діти – українці, які живуть у своїй незалежній країні", – написав Вакарчук.

Він зазначив, що оприлюднив відео поранених дітей для того, щоб світ побачив "злочини нелюдів із Росії".

"Світ має готуватися до найбільшого міжнародного трибуналу з часів Нюрнберга. Не знаю, чи є сенс шукати людяності там, але одне відео записав для матерів російських убивць", – заявив артист.

Звертаючись до матерів російських окупантів, Вакарчук закликав їх зупинити війну.

"Ми перебуваємо в реанімації, де наші лікарі доблесно борються буквально за життя дітей, які були поранені російськими ракетами просто за те, що вони живуть у незалежній країні. Я хочу, щоб ви побачили це і зупинили свою шалену владу. Не бійтеся. Перестаньте боятися. Вийдіть на площі! Подивіться, що вони роблять із нашими дітьми прямо зараз. Зупиніть війну", закликав співак.


Війна Росії проти України. Головне
(оновлюється)