"Це Україна, тут не можна приховати, навіть якби ми хотіли". Арестович розповів, коли з'явиться інформація про втрати у війні проти РФ

Аресович: Жодна армія світу не називає своїх втрат під час війни
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю "BBC News Україна" заявив, що під час війни не можна розголошувати дані про втрати України у війні проти РФ.

"Цифри, звісно, є. Я їх знаю з точністю майже до людини, але не назву. Тому що жодна армія світу не називає своїх втрат під час війни. Це державна таємниця, по-перше. А по-друге, це може допомогти противнику показати ефективність його дій та оцінку його бойового потенціалу", – пояснив Арестович.

За його словами, після завершення війни буде встановлено особи всіх, хто загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

"Після війни видамо дані щодо кожної людини – це Україна, тут не можна приховати, навіть якби ми хотіли це зробити. Усіх буде встановлено, кожного буде пораховано, кожен залишиться в пам'яті і кожній сім'ї буде надано допомогу та висловлено повагу", – наголосив Арестович.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

12 березня президент України Володимир Зеленський говорив, що за час повномасштабного вторгнення Росії втрати Збройних сил України становили приблизно 1300 військовослужбовців. Після цього офіційних повідомлень про українські втрати не було.