"Ця нація не має нічого святого". Гуменюк розповіла, чи можуть росіяни посилити обстріли України на Різдво

Гуменюк наголосила, що не варто прив'язувати російські обстріли до будь-яких подій
Фото: Natalia Humeniuk / Facebook

Сили оборони України не відкидають, що російські окупанти можуть посилити обстріли України на Різдво. Про це глава об'єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила 24 грудня в ефірі національного телемарафону, який транслює в YouTube телеканал "Рада".

Водночас вона наголосила, що не варто прив'язувати російські обстріли до будь-яких подій, оскільки противник атакує українську територію незалежно від дат і свят.

Гуменюк наголосила, що сили оборони фіксують активність ворожих безпілотників у напрямку населених пунктів Куцурубської та Очаківської громад Миколаївської області.

"Це означає, що ворог намагається розосереджувати наші зусилля. Отже, не виключені й подібні провокації щодо посилення обстрілів. Треба розуміти, що ця нація не має нічого святого", – сказала Гуменюк.

Контекст:

За даними президента України Володимира Зеленського, країна-агресор Росія протягом вересня застосувала проти України 246 ракет, 538 дронів Shahed (а загалом 746 ударних дронів) і 1159 керованих авіабомб.

У жовтні російські окупанти запустили 243 дрони-камікадзе Shahed іранського виробництва, українська протиповітряна оборона збила 228 із них, повідомив 2 листопада глава Офісу президента України Андрій Єрмак. Після цього були нові атаки ворога.

Зокрема, у ніч проти 24 грудня українські військові збили 14 із 15 випущених окупантами дронів Shahed.

Зеленський 21 грудня закликав перед Різдвом приділити максимальну увагу захисту прифронтових регіонів України.