У британській розвідці заявили, що авіація РФ не може досягти повної переваги у повітрі у війні проти України

Росія у війні проти України, за даними Генштабу ЗСУ, втратила понад 200 літаків
Фото: EPA
Росія не може досягти переваги в повітрі у війні проти України. Про це повідомило у Twitter 20 червня міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки.

"У конфлікті на сьогодні російські ВПС показали себе гірше. Їхня нездатність постійно доправляти авіацію, імовірно, є одним з найважливіших чинників дуже обмеженого успіху російської кампанії. Вони не можуть досягти повної переваги в повітрі й діяли в ризикованому стилі, рідко проникаючи глибоко в тил українських військ", – ідеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що основні причини труднощів авіації РФ "перегукуються з проблемами сухопутних військ Росії".

"Протягом багатьох років більшість бойової підготовки в Росії, найімовірніше, було розроблено за сценарієм і призначено для того, щоб справити враження на високопосадовців, а не для розвитку активної ініціативи серед льотних екіпажів. Тоді як Росія має разючий список щодо сучасних та боєздатних бойових літаків, військово-повітряні сили також майже напевно не змогли розвинути інституційну культуру й набір навичок, необхідних для того, щоб їхній особовий склад відповідав прагненню Росії провести сучасну повітряну кампанію в західному стилі, що призвело до більших, ніж планували, зусиль сухопутних військ, які виснажуються; і на сучасні крилаті ракети, запаси яких, імовірно, закінчуються", – заявили в розвідці.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)


Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого.

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на 20 червня, приблизно такі: 33,8 тис. військових, 216 літаків, 181 гелікоптер, 601 безпілотник і 130 крилатих ракет.