У Чернігівській області розпочалися військові навчання з протитанковими комплексами NLAW

На тлі загрози ймовірного російського вторгнення Британія доправила в Україну протитанкові ракетні установки

Фото: Сухопутні війська ЗС України / Facebook

У навчальному центрі "Десна" (Чернігівська область) військовослужбовці Збройних сил України почали інтенсивну підготовку щодо застосування ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW. Про це 5 лютого повідомляє у Facebook командування Сухопутних військ Збройних сил України.

"Наразі йде ознайомлення з тактико-технічними характеристиками та відпрацювання тактики дій у бойових умовах", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Із 2014 року Великобританія та США надають допомогу Україні, зокрема й військову.

Про початок постачання Україні легкої протитанкової зброї у відповідь на "загрозливу поведінку РФ" заявляв 17 січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес. Він не уточнив ні кількості, ні типу переданої зброї, але зазначив, що "вона не є стратегічною" і "не становить загрози для Росії". У Кремлі заяви Великобританії про намір доправити зброю Україні назвали "надзвичайно небезпечними".

21 січня стало відомо, що Великобританія доправила в Україну 30 бійців армійської бригади спеціальних операцій, а також 2000 одиниць протитанкової зброї.

20 січня український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що Великобританія на тлі ймовірного вторгнення РФ другий день поспіль постачає Україні сучасне озброєння.

25 січня підготовку українських військових до використання комплексів NLAW почали у Львівській області.