У Харкові готують пункти обігріву на випадок нових ударів окупантів по енергетичній інфраструктурі – мер

Пункти обігріву в Харкові планують розгорнути у 20 зупинках-укриттях і 40 наметах, зазначив Терехов (у центрі)
Фото: city.kharkov.ua
У Харкові на випадок нових ворожих ударів російських окупантів по енергетичній інфраструктурі в усіх районах міста готують пункти обігріву.

Про це 24 жовтня повідомив мер Ігор Терехов, його цитує у Telegram Харківська міськрада.

"Ми дуже ретельно готуємося, бо розуміємо, що дуже багато повинні зробити для того, щоб зберегти життя харків’ян. Ми сформували певний план дій і, якщо у вас буде така можливість, розраховуватимемо на вашу допомогу", – сказав Терехов на зустрічі із представниками міжнародної організації World Central Kitchen.

За його словами, пункти обігріву в Харкові планують розгорнути у 20 зупинках-укриттях і 40 наметах. Також жителі міста зможуть зігрітися у школах і клубах за місцем проживання. Резервними пунктами обігріву можуть стати станції метрополітену, додав Терехов.

Частина міських пунктів обігріву вже має у своєму розпорядженні необхідне обладнання, проте Харків усе ще потребує додаткових наметів, обігрівачів на альтернативних джерелах живлення, дров'яних печей для приготування їжі, підкреслив Терехов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія від початку вторгнення в Україну атакує цивільні об'єкти, житлові будинки, критичну інфраструктуру. Зокрема, Харків і Харківська область зазнають ракетних та артилерійських ударів окупантів із першого дня повномасштабної війни – 24 лютого.

Останніми тижнями РФ масовано обстрілює Україну. Із 10-го до 20 жовтня російські війська завдали приблизно 300 ударів із різних видів зброї по українських енергетичних об'єктах, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури.