У Києві затримали диверсантів – Генштаб ЗСУ

Росія не відмовляється від своїх планів захоплення всієї території України, зазначив Громов
Фото: Media Center Ukraine / Facebook
В Україні досі діє агентурна мережа російських окупантів, зокрема, у Києві затримали кількох диверсантів.

Про це 23 червня на брифінгу, який транслювали на YouTube-каналі Media Center Ukraine – Ukrinform, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"Протягом останнього тижня затримано двох громадян України, у яких при перевірці мобільних телефонів виявлено фотографії з фіксацією залізничної інфраструктури Києва, – розповів він. – У Шевченківському районі Києва патрульні затримали жінку, у якої в телефоні було виявлено фото блокпостів… У Дніпровському районі патрульні затримали чоловіка, який… причетний до діяльності незаконних збройних формувань на окупованих територіях. В Оболонському районі затримали також чоловіка, у якого виявили фото розміщення військової техніки і позицій ЗСУ та інших складових сил оборони. Також виявлено, що даний чоловік здійснював дзвінки на номери з кодом російських операторів мобільного зв'язку".

За словами Громова, це свідчить про те, що Росія не відмовляється від своїх планів захоплення всієї території України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Із 24 лютого Росія веде повномасштабну війну проти України. Відтоді було викрито 160 ДРГ, повідомляли у СБУ 8 червня.

Національна поліція України затримала понад 800 осіб, підозрюваних у диверсійній діяльності, поінформували у МВС 15 червня.