У Мелітополі партизани пошкодили штаб "Единой России" – мер

Вибух поряд із будівлею стався приблизно о 22.00
Фото: ria-m.tv
У тимчасово окупованому Мелітополі партизани пошкодили штаб партії "Единая Россия", де вели підготовку до псевдореферендуму в Запорізькій області. Про це в ефірі телемарафону сказав 10 серпня міський голова Іван Федоров, повідомляє LIGA.net.

Він зазначив, що це сталося приблизно о 22.00 9 серпня. За його словами, у Мелітополі триває вже третя "пекельна ніч" для росіян.

"Оголошено полювання на всіх причетних до підготовки псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Запорізької області. Опір робитиме все, щоб це дійство не відбулося", – сказав Федоров.

Федоров також заявив, що ввечері 9 серпня було чутно вибухи й кілька годин тривала пожежа в районі Кирилівки, куди росіяни раніше звозили боєприпаси та військову техніку.

Місцеве видання "РИА Мелитополь" уточнило, що біля штабу російської партії, розташованого у ТЦ "Фокстрот", пролунав вибух. Ніхто не постраждав, але "штабу неабияк зіпсували фасад", пише видання.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Запорізької області захопили окупанти. За даними Генерального штабу ЗСУ, наприкінці квітня росіяни намагалися покращити тактичне положення своїх військ у напрямку Запоріжжя, але успіху не мали і з втратами відступили.

Станом на 5 червня Запорізьку область росіяни окупували майже на 60%.

Обласний центр Запоріжжя окупантам узяти не вдалося. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області й готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ.