У місці масового поховання в Ізюмі ексгумували тіла вже 146 загиблих, серед них двоє дітей – Синєгубов

Після деокупації Ізюма там виявили масове поховання людей
Фото: EPA
У нещодавно деокупованому Ізюмі Харківської області ексгумували вже 146 тіл, знайдених у місці масового поховання. Про це повідомив у Telegram 19 вересня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Ексгумовано 146 тіл, більшість із яких – це цивільні особи, зокрема двоє дітей. У частини загиблих є ознаки насильницької смерті, є тіла з пов'язаними руками і слідами катувань. У померлих також виявлені мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення", – написав він.

Синєгубов зазначив, що тіла всіх загиблих передають на експертизу для з'ясування точної причини смерті.

"Про жахливі злочини російських окупантів на Харківщині має знати весь світ. А зібрані нами докази обов'язково будуть використані в міжнародних судах, щоб покарати військових злочинців!" – написав голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після деокупації Ізюма на початку вересня там виявили масове поховання людей. За даними поліції, там приблизно 455 могил. Точна кількість тіл у могилах поки що невідома, оскільки ексгумація ще триває, говорив президент України Володимир Зеленський.

Серед тіл цивільних, які ексгумували 16 вересня, є кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї, розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Виявлено також поховання військовослужбовців: 17 осіб, частина з них має сліди тортур, сказав Зеленський.

Президент України 16 вересня вкотре закликав світову спільноту визнати РФ країною-спонсором тероризму. "Ви бачили Бучу, Маріуполь, тепер Ізюм. Скільки це може продовжуватися? Скільки ще таких місць мають створити російські терористи, перш ніж світ їх зупинить?" сказав він.

Масові поховання в Ізюмі – підтвердження того, що Росія є країною-терористом, заявили в МЗС Латвії.

США, як і Євросоюз, засудили звірства росіян в Ізюмі, але про визнання тероризму з боку РФ не говорили.