"У них не було шансу встигнути добігти до укриття". Усі загиблі та поранені внаслідок ракетного удару РФ по терміналу "Нової пошти" були її співробітниками

Окупанти вдарили по Харківському інноваційному терміналу, зазначили у компанії "Нова пошта"
Фото: Вячеслав Мавричев / suspilne.media

Усі шестеро загиблих і 14 постраждалих унаслідок ракетного удару країни-агресора РФ по терміналу "Нової пошти" в Харківській області ввечері 21 жовтня – це працівники підприємства. Про це 22 жовтня в Telegram поінформував голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Постраждалі віком від 19 до 42 років отримали осколкові поранення та вибухові травми. Серед ушпиталених семеро людей перебувають у стані середньої тяжкості. Ще семеро чоловіків – у тяжкому стані, лікарі борються за їхні життя та надають всю необхідну допомогу", – написав Синєгубов.

За його словами, на місці російського удару триває розбирання завалів.

"За попередніми даними, ворог вдарив ракетами комплексу С-300", – наголосив Синєгубов.

Як зазначили у "Новій пошті" в Facebook, окупанти вдарили по Харківському інноваційному терміналу.

"Є загиблі та поранені, зокрема важкі. У них не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирени прозвучали за секунди до, – ідеться в повідомленні. – Завтра "Нова пошта" оголошує день трауру".

Контекст:

Про те, що російські окупанти завдають ударів по Харківській області, Синєгубов повідомляв у Telegram о 22.14. За даними сайта alerts.in.ua, повітряна тривога у регіоні тривала з 22.11 до 23.03.

Відео наслідків російської атаки по терміналу "Нової пошти" в Харківській області опублікував президент України Володимир Зеленський. Він зазначав, що на місці удару триває рятувальна операція.

Раніше окупанти вже завдавали ударів по об'єктах "Нової пошти" – у березні 2022 року у Харкові та у листопаді того самого року у Дніпрі.