У приміщеннях школи і пологового будинку Первомайська лікують понад 250 окупантів, які дістали поранення у боях із ЗСУ – Генштаб

Окупанти облаштували шпиталі й лікують поранених військових у приміщеннях школи та пологового будинку в Первомайську, зазначили у Генштабі ЗСУ

Фото: ria-m.tv (ілюстративне)
Російські окупанти й далі використовують цивільні заклади України для лікування військових.

Про це 1 січня у Facebook поінформував Генштаб ЗСУ.

"У місті Первомайськ Алчевського району Луганської області у приміщенні місцевої школи окупанти розгорнули "польовий шпиталь" та лікують приблизно 100 військовослужбовців окупаційних військ, – ідеться у повідомленні. – Окрім того, у приміщенні місцевого пологового будинку, облаштованому під військовий шпиталь, проходить лікування понад 150 поранених найманців ПВК "Вагнер".

26 грудня 2022 року в Генштабі ЗСУ поінформували, що у Біловодську й Первомайську Луганської області лікують до 600 окупантів, половина з них дістала поранення поблизу Бахмута Донецької області.

У Луганській ОВА повідомили 27 грудня, що росіяни перетворили Первомайський ліцей на шпиталь і звозять туди поранених під Бахмутом.

За даними Генштабу, за останній тиждень до лікарні міста Біловодськ Луганської області доправили приблизно 350 поранених російських військових.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

28 жовтня 2022 року голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що ЗСУ щодня просуваються в області на один – три кілометри. Станом на 4 грудня в Луганській області було деокуповано 13 населених пунктів, повідомляв Гайдай.

В українській розвідці заявляли, що єдине місце, де Росія ще намагається наступати, – це Бахмут, але безуспішно.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 1 січня, загальна кількість втрат РФ в особовому складі за час вторгнення в Україну сягнула 106 720 людей.