У районі сіл Михайлівка у Запорізькій та Херсонській областях уражено приблизно 90 окупантів – Генштаб ЗСУ

Ракетні війська й артилерія ЗСУ уразили склад боєприпасів окупантів, зазначили у Генштабі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Одержано підтвердження уражень російських окупантів 17 листопада у районі двох населених пунктів. Про це поінформував 19 листопада у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Підтверджено вогневе ураження місця скупчення живої сили окупантів 17 листопада в населеному пункті Михайлівка на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Відомо, що втрати противника становлять понад 30 осіб пораненими та загиблими", – ідеться у повідомленні.

Українські військові зазначили, що також "унаслідок вогневого ураження силами оборони району зосередження ворога поблизу Михайлівки Скадовського району Херсонської області 17 листопада втрати загарбників становлять приблизно 60 осіб загиблими".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони України уразили склад боєприпасів противника", – розповіли у Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом таких собі "демілітаризації" та "денацифікації". Із самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні російські війська вигнали з північних областей. Наприкінці серпня на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.

За даними Генштабу ЗСУ, із 24 лютого до 19 листопада в Україні вже загинуло приблизно 83 880 окупантів.