У СБУ натякнули на свою причетність до вибухів у Севастополі: ефективна відповідь на дії РФ – Голобуцький

Вибухи у Севастополі чули вранці 29 жовтня
Фото: Крымские Партизаны / Telegram
Вибухи у Севастопольській бухті у Криму – це "цілком ефективна" відповідь росіянам із боку Служби безпеки України, вважає політичний експерт Олексій Голобуцький. Про це він написав 29 жовтня у своєму Facebook.

"У СБУ офіційно не підтверджують, що за вибухами стоїть саме вона. Але ж пам'ятаємо, як нещодавно начальник Служби [Василь] Малюк натякав, що дуже любить "бавовну". За "дивним" збігом сьогодні вранці на сторінці СБУ у Facebook написали: "It's BAVOVNA o'clock!" – зазначає експерт.

Голобуцький додав, що пошкоджено три російські кораблі, на борту яких були "Калібри". Є велика ймовірність, що кілька з них пішли під воду, вважає він.

"Це не просто символічна спецоперація, а цілком ефективна відповідь на всі обстріли з боку Росії. Хай знають, що просто так валити ракетами по Україні вони не зможуть", – наголосив політичний експерт.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Вибухи в Севастополі було чутно вранці 29 жовтня. Призначений окупантами "губернатор" Михайло Развожаєв стверджував, що кораблі Чорноморського флоту РФ "відбивали атаку безпілотників, жодних об'єктів у місті не пошкоджено".

Міністерство оборони РФ заявило про нібито "терористичну атаку" на кораблі Чорноморського флоту й цивільні судна, які були на зовнішньому та внутрішньому рейдах пункту базування Севастополь. У міністерстві запевнили, що всі безпілотники, які нібито атакували кораблі, було знищено, "незначне пошкодження дістав морський тральщик "Иван Голубец".

Український воєнний журналіст, кореспондент "1+1" Андрій Цаплієнко опублікував відео, на якому, за його словами, зафіксовано російські кораблі, що горять унаслідок вибухів 29 жовтня. За даними його джерел, пошкоджено щонайменше три російські кораблі – носії ракет "Калібр", зокрема фрегат "Адмирал Макаров". Офіційно цієї інформації не підтверджували.