У Сімферополі окупанти повідомляють жителів про хімічну та бактеріологічну небезпеку – Генштаб ЗСУ

Росія окупувала Крим у 2014 році
Фото: ЕРА

В окупованому Сімферополі російські загарбники повідомляють місцевих жителів про нібито хімічну та бактеріологічну небезпеку. Про це 25 листопада у Facebook поінформував Генштаб Збройних сил України.

"У Сімферополі окупаційна влада проводить заходи інформування населення про дії у разі повітряної тривоги, а також хімічної та бактеріологічної небезпеки", – ідеться в повідомленні.

Водночас, за даними Генштабу, у Чаплинці Херсонської області окупанти шукають родичів українських військовослужбовців – учасників АТО/ООС та працівників силових структур. Також загарбники шукають покинуті житлові будинки для розквартування особового складу підрозділів російських військ.

Крім цього, у Генштабі повідомили, що противник продовжує тиск на співробітників Запорізької АЕС. За наявною інформацією, працівників, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, не допускають до робочих місць.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

Після того як у лютому 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України, українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених з 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.

Оглядач сайта НВ, ведучий "Радіо НВ" Іван Яковина вважає, що після звільнення Херсона ЗСУ, найімовірніше, наступатимуть у бік Криму.

За даними української розвідки, російські військові готуються до активної оборони Криму, створюють оборонну смугу на лівому березі Дніпра в Херсонській області й на адміністративному кордоні з Кримом, що на півночі півострова.