У Тростянці масштабна пожежа, яку другу добу не можуть загасити через бойові дії – голова ОДА

У Тростянці точаться запеклі бої, триває велика пожежа
Скріншот: Дмитро Живицький / Facebook
Рятувальники другу добу не можуть доїхати до місця масштабної пожежі на одному з підприємств Сумської області та загасити її через обстріл і бойові дії. Про це повідомив у відеозверненні за підсумками 23 березня голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Про те, що у Тростянці почалася велика пожежа, Живицький повідомив увечері 22 березня. Він звернувся до жителів міста і попросив зачинити вікна, тому що може бути дуже велике задимлення, і залишатися в укриттях, бо точаться вуличні бої та відбуваються артилерійські обстріли.

"Пекло навколо Тростянця – всю ніч тривала пожежа, відбувалися бої та артобстріли", – розповів Живицький за підсумками ночі. За його словами, пожежа почалася на одному із підприємств. "Орки не пускають ДСНС загасити вогонь", – написав він.

Посадовець згадав, що під час обстрілу було пошкоджено газопровід. Електрики у Тростянці теж немає.

Увечері 23 березня Живицький повідомив, що пожежа на підприємстві триває досі. "На жаль, через обстріл, через бойові дії неможливо туди доїхати пожежникам для того, щоб припинити її", – сказав він.

Керівник обладміністрації підкреслив, що вже третю добу поспіль місто Тростянець залишається найгарячішою точкою Сумської області: там тривають запеклі бої. Водночас російські окупанти розмістили свою артилерію у Боромлянській громаді, звідки обстрілюють Тростянецьку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Сумська область один із регіонів, де активні бойові дії тривають із перших днів вторгнення РФ. Відомо про окупацію одного з міст області – Тростянця. У Сумах унаслідок бомбардування російськими військами є загиблі та поранені.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, 22 березня в Охтирському районі майже 300 російських військовослужбовців відмовилися виконувати наказ щодо ведення бойових дій та відійшли з району на 70 одиницях техніки.