У Волновасі повідомили про підозру у співпраці з окупантами директорку школи

Окупанти змусили школярів з Волновахи розпочати навчання російською мовою та за навчальною програмою РФ
Фото: depositphotos.com
Директорку однієї зі шкіл Волновахи Донецької області заочно повідомили про підозру у пропаганді з метою здійснення озброєної агресії проти України. Про це 26 квітня написала пресслужба Офісу генпрокурора у Facebook.

За даними слідства, керівниця Волноваської опорної школи №5 погодилася співпрацювати з окупаційною владою РФ та представниками "ДНР", які тимчасово захопили Волноваху.

"Підозрювана пропагує збройну агресію РФ проти України та у процесі навчання українських дітей активно впроваджує стандарти освіти держави-окупанта", – розповіли правоохоронці.

Жінка, за інформацією прокуратури, виступила в підконтрольному окупантам ЗМІ та повідомила, що будівлю школи нібито обстріляли Збройні сили України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Українська омбудсменка Людмила Денісова 12 квітня повідомила, що російські окупанти змусили понад 800 дітей у Волновасі розпочати навчання російською мовою та за навчальною програмою РФ. Ішлося, зокрема, про школу №5.

"Нав'язування освіти країни-окупанта суперечить ст. 29 Конвенції ООН про права дитини, яка встановлює, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, у якій дитина проживає, країни її походження", заявила омбудсменка.