У Вовчанську окупанти намагалися викрадати місцевих посадовців та пропонували засівати поля під прапором РФ – Синєгубов

За словами Синєгубова, жителі Вовчанська не лояльні до окупантів
Фото: Олег Синєгубов / Facebook
В окупованому росіянами Вовчанському районі Харківської області були спроби викрадати місцевих голів територіальних громад. Про це в інтерв'ю "Українській правді" 21 квітня повідомив голова ОДА Олег Синєгубов.

"За нашими даними, місцева влада [міста Вовчанськ] на нашій стороні, але певні люди співпрацюють із ворогом. Були спроби з Вовчанського району викрадати місцевих голів територіальних громад. Ми їх звільняли", – розповів він.

За словами Синєгубова, хоч цей населений пункт ближче розташований до кордону з Російською Федерацією, місцеві жителі не лояльні до окупантів.

"Хлопці й дівчата на місці тримаються, патріотично налаштовані й чекають на наших військових для звільнення своїх територій. Нам відомі місцеві колаборанти, що навіть пропонують нашим аграріям у Вовчанському районі засіватися під їхніми прапорами. Вони навіть називають, скільки це буде коштувати, скільки буде коштувати зібрати врожай. Ці люди, на жаль, також працювали і в державних органах влади, не називатиму в яких, але є такі приклади", – додав голова ОДА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Харків та область окупанти обстрілюють із перших днів масштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого.

За інформацією начальника слідчого управління Нацполіції регіону Сергія Болвінова станом на 18.00 19 квітня, у Харківській області окупанти вбили 560 мирних жителів, зокрема 26 дітей.