У Запорізькій області окупанти влаштували у школі польовий шпиталь – Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ зазначили, що окупанти намагаються швидше повернути у бій своїх поранених
Фото: ЕРА

Російські окупанти використовують школи на захопленій ними території Запорізької області для лікування свого особового складу. Про це повідомив 18 березня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Російські окупанти продовжують використовувати цивільні заклади на тимчасово захопленій території Запорізької області для власних потреб. Зокрема, будівлю школи одного з населених пунктів Пологівського району противник використовує як польовий шпиталь на 50 ліжкомісць", – ідеться у повідомленні.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що "таким чином окупанти намагаються скоротити термін повернення до строю особового складу із числа санітарних втрат".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків, окупувавши зокрема частину Запорізької області.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей. Навесні 2023 року найактивніші бойові дії тривають у Донецькій області.

Станом на 18 березня втрати російських військ в Україні сягнули, за даними Генштабу ЗСУ, 164 200 представників особового складу.