Україна повернула тіла 66 загиблих захисників

Поверненню тіл сприяв Міжнародний комітет Червоного Хреста
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими / Telegram

На підконтрольну уряду територію України 22 грудня повернено останки 66 оборонців України. Про це повідомив у Telegram координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими.

"ЗСУ забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих", – ідеться в повідомленні. 

Тіла повернули зусиллями співробітників штабу у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ, управлінням ДСНС України у Сумській області, ДПС України, іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони України.

У штабі подякували за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста та особисто очільнику делегації МКЧХ Юргу Егліну.

Контекст:

Україна "дозовано" надає інформацію про кількість загиблих українських захисників, зазначала ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр у вересні 2022 року. У регулярних зведеннях Генштабу ЗСУ цих даних не публікують і на період воєнного часу їх засекречено, повідомляло агентство УНІАН.

В інтерв'ю Bild, яке вийшло 3 березня 2023 року, тодішній міністр оборони України Олексій Резніков не став називати точних втрат України. "Я не буду вам говорити про українські втрати. Це війна, у нас є втрати, є вбиті й поранені, але це значно менше, ніж втрати росіян. Є різниця між українцями й росіянами: росіяни використовують тактику м'ясорубки, для них їхні солдати – просто гарматне м'ясо, а для нас дороге життя кожного солдата", – сказав він.