Українська армія звільнила від російських окупантів 1620 населених пунктів – Офіс президента України

ЗСУ ведуть контрнаступ на кількох ділянках
Фото: Генеральный штаб ВСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

14 жовтня заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив у Telegram, що Збройні сили України деокупували понад 1620 населених пунктів.

Цифру він назвав, вітаючи захисників України зі святом.

"Сьогодні День захисників та захисниць України, день героїв, яких поважає вся країна і про подвиги яких чули в усьому світі. [...] Завдяки вам уже звільнено 1620 населених пунктів від російських загарбників. Ви – наша сила", – написав Тимошенко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

4 жовтня Тимошенко повідомляв про деокупацію 1534 населених пунктів України. Того дня стало відомо про звільнення від окупантів села Давидів Брід Херсонської області, а також Богуславки та Борівської Андріївки Харківської області.

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну з метою таких собі "демілітаризації" та "денацифікації". Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні росіян вигнали з північних областей.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Президент України Володимир Зеленський повідомив 23 вересня, що на сході було звільнено приблизно 9 тис. км&³2; території.