Українська авіація на півдні за день завдала 11 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація протистоїть окупантам
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook

На півдні України ЗСУ знищили радіолокаційний комплекс розвідки та контролю пострілів "Зоопарк 1", що належав окупантам. Про це йдеться у зведенні оперативного командування ЗСУ "Південь" за підсумками 19 серпня.

"Обстановка в операційній зоні південнобузького напрямку стабільно складна, але контрольована. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони", – зазначили в  повідомленні.

За день українська авіація завдала 11 ударів по ворожих позиціях у районах Олександрівки, Благодатного, Великопілля, Новопетрівки, Костромки, Білогірки, Брускінського.

"Продовжуючи виконання вогневих завдань, ракетно-артилерійськими підрозділами спричинено втрати ворога в кількості: 17 рашистів, радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрільби "Зоопарк 1", чотири одиниці автомобільної та броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються", – розповіли у командуванні.

У зведенні наголошують, що ворог, обмежений у русі суходолом, також завдавав авіаударів штурмовиком і вертольотами по українських позиціях уздовж лінії зіткнення. "Без наших втрат", – зазначили у зведенні.

Протягом дня росіяни намагалися покращити тактичне становище. Два десантно-штурмові відділення вели штурм у напрямку Благодатне – Партизанське за підтримки танків, броньованої техніки та артилерії.

"Увечері силами до взводу з Олександрівки намагався просунутися у бік Таврійського. Успіху не мав, відступив", – повідомили у командуванні.

За інформацією українських військових, корабельне угруповання ворожого флоту із 12 кораблів і катерів маневрує вздовж кримського узбережжя, ховаючись від можливого ураження. Але напоготові тримає два надводні ракетоносії, споряджені 16 ракетами, і два великі десантні кораблі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам удасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.