Українські війська вирівняли і скоротили лінію оборони на сході, темпи просування РФ знизилися – британська розвідка

Дії сил оборони України сприяли зниженню темпів наступу РФ, вважають у британській розвідці
Фото: ЕРА
Після відступу з Лисичанська Луганської області українські війська успішно відбивають атаки російських окупантів. Про це йдеться у щоденному огляді британської розвідки, який 16 липня опублікували у Twitter міноборони Великобританії.

"Українська оборона успішно відбиває російські атаки відтоді, як поступилася Лисичанськом, а українську лінію оборони скоротили і вирівняли. Це дало змогу сконцентрувати сили і вогонь проти російських атак, що скоротилися, і відіграло важливу роль у зниженні темпів просування Росії", – ідеться в повідомленні.

Російські наступальні операції обмежені за масштабами, на захід від Лисичанська вони зосереджені на Бахмуті та Сіверську, повідомили у розвідці.

"Це попри заяви Росії, що на початку тижня вона увійшла на околиці Сіверська. Раніше Росія вже робила передчасні і неправдиві заяви про успіхи. Імовірно, принаймні частково це зроблено з метою продемонструвати успіх перед внутрішньою аудиторією та зміцнити моральний дух бойових сил", – додали автори повідомлення.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ витіснили окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.