Українські військові показали величезну вирву від російської бомби, скинутої на "Азовсталь"

Російські окупанти щодня завдають ударів по території "Азовсталі"
Фото: ЕРА

Одна з бомб, яку російські окупанти скинули на території маріупольського заводу "Азовсталь", залишила величезну вирву. Про це 18 травня повідомило видання "Цензор.НЕТ".

"Щоб ви розуміли, наскільки ямочка велика", – каже один із бійців, знімаючи свого товариша по службі, який спустився на дно вирви.

Як зазначає видання, глибина ями становить щонайменше 10 метрів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Завод "Азовсталь" – останній об'єкт, який у Маріуполі утримують українські військові. Серед них – бійці Національної гвардії, зокрема полку "Азов", співробітники СБУ, військовослужбовці ЗСУ, прикордонники та поліцейські. У бомбосховищах заводу також досі були сотні цивільних.

2 травня на територію "Азовсталі" прорвалися окупанти, там почалися активні бої, але українські захисники тримають оборону, хоча у них бракує води, їжі та ліків. Бої тривають досі.

До початку травня на "Азовсталі" перебували й місцеві жителі, які ховалися там від обстрілів окупантів. 7 травня завершилася їхня евакуація. За підтримки ООН та Червоного Хреста із заводу забрали приблизно 300 цивільних, переважно це жінки та діти, сказали в Офісі президента.

Станом на 10 травня на заводі залишалося понад 1 тис. українських військовослужбовців, серед них сотні поранених. 17 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що 16 травня з "Азовсталі" евакуювали 264 українських військовослужбовців, зокрема 53 тяжкопоранених. Їх перевезли до Новоазовська та Оленівки, розташованих на підконтрольній бойовикам "ДНР" території. У Генштабі ЗСУ та Міноборони України повідомили, що евакуйованих захисників Маріуполя планують обміняти.

У ніч проти 17 травня президент України Володимир Зеленський заявив про початок операції з порятунку захисників Маріуполя. За його словами, вона "потребує делікатності й часу".

Удень 17 травня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що гуманітарна операція з порятунку українських військових триває. На "Азовсталі" залишаються військовослужбовці. У Міноборони заявили, що не будуть називати їхньої кількості до завершення операції.

Російські окупанти щодня завдають ударів по території "Азовсталі".