"Укрпошта" протягом п'яти днів продала половину тиражу марки "Русскій воєнний корабль, іді нах...й"

Марку випущено тиражем 1 млн екземплярів, додруковувати його не планують
Фото: Укрпошта / Facebook
"Укрпошта" за п'ять днів із моменту запуску поштової марки, присвяченої легендарній фразі українського морського піхотинця Романа Грибова "Русскій воєнний корабль, іді нах...й", продала майже 500 тис. екземплярів. Про це 18 квітня повідомила пресслужба підприємства у Facebook.

Марку випущено тиражем 1 млн екземплярів, додруковувати його не планують.

"Тож кожна марка збереже свою історичну цінність. Деякі люди починають продавати куплене за спекуляційними цінами. Наприклад, на еBay уже можна купити конверт із маркою за $1 тис. Але "Укрпошта" не підтримує це та будь-які благодійні чи інші ініціативи з маркою (за винятком аукціону на Prozorro auktsion-marka), адже простежити, куди йдуть кошти з продажу марок, неможливо", – зазначили у пості.

"Укрпошта" запровадила обмеження щодо продажу марок, щоб зменшити спекуляції.

"Від сьогодні можна купити не більше ніж п'ять листів (один лист = шість марок) в одні руки будь-якого номіналу. Поштові марки з кораблем уже є у всіх обласних центрах України (окрім Херсонщини, Криму, Донеччини та Луганщини, для них залишили резерв). Ми скасовуємо всі замовлення в інтернет-магазині (деякі з них, до речі, були на понад 30 тис. марок)", – уточнили у релізі.

Національний поштовий оператор повідомив, що готує нові випуски марок.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

"Укрпошта" ввела цю марку в обіг 12 квітня. Її випустили у двох номіналах – для надсилання за кордон та по Україні тиражем 1 млн екземплярів, зазначає "Укрінформ".

13 квітня стало відомо, що ЗСУ підбили у Чорному морі флагман російського флоту – ракетний крейсер "Москва". 14 квітня міноборони РФ визнало, що корабель пішов на дно.

15 квітня пресцентр "Укрпошти" повідомив, що по марки вишиковуються черги.