Усі 3 млн абонентів "Укрпошти" вчасно отримають соціальні виплати – Мінінфраструктури

Олександр Кубраков: Це особливо важливо в умовах, коли тисячі українців вимушені полишити власні домівки в пошуках безпечного притулку
Фото: Олександр Кубраков / Facebook

Сьогодні "Укрпошта" працює в повному обсязі й надає послуги в усіх населених пунктах країни, де це безпечно для працівників та клієнтів, запевнив у своєму Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він зазначив, що понад 3 млн клієнтів пошти, незалежно від того, де вони перебувають в Україні, можуть отримати соціальні виплати.

"Це особливо важливо в умовах, коли тисячі українців вимушені полишити власні домівки в пошуках безпечного притулку", – наголосив він.

За словами Кубракова, забезпечення населення пенсіями та субсидіями було одним із найсерйозніших викликів першого тижня війни, проте "Укрпошті" вдалося оперативно відреагувати на нові реалії. Компанія налагодила безплатну переадресацію відправлень у доступні області та відділення, а також забезпечила безплатне зберігання посилок. Крім цього, "Укрпошта" відновила міжнародне доправлення більше ніж у 30 країн світу: транзитом через Польщу і далі – міжнародними авіалініями.

Міністр інфраструктури додав також, що "нещодавно відправився перший вантажний рейс у США у партнерстві з Windrose із посилками українських підприємців на експорт за маршрутом Варшава – Нью-Йорк. У зворотному напрямку зі Штатів до нашої країни прибула гуманітарна допомога".

"Ці рейси будуть регулярними. Наступний – 15 березня", – повідомив Кубраков.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

5 березня в Запорізькій області окупанти на танку обстріляли та переїхали автомобіль "Укрпошти", який розвозив пенсії. Співробітники "Укрпошти" їхали маршрутом, який проходить через населені пункти Оріхів, Омельник, Єгорівка та Новоселівка.

28 лютого Міністерство фінансів повідомило, що всі підлеглі йому органи працюють у режимі воєнного часу цілодобово без вихідних днів, усі пенсії, зарплати та соціальні виплати виплачують вчасно.