В'їхати до Білорусі за паспортами "ЛДНР" неможливо – Держприкордонкомітет

Власники паспортів "ЛДНР" не зможуть в'їхати на територію Білорусі
Фото: ЕРА (архів)

В'їзд осіб з документами, виданими терористами "ЛДНР", неможливий як на українському кордоні та на кордоні з Європейським союзом, так і через російсько-білоруську ділянку кордону, заявив спікер Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

В'їхати до Білорусі за паспортами "ЛДНР" неможливо, незважаючи на визнання їх Росією. Про це агентству "Интерфакс-Запад" заявив представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

В'їзд осіб з подібними документами неможливий як на українському кордоні та на кордоні з Європейським союзом, так і через російсько-білоруську ділянку кордону, уточнив чиновник.

Він зазначив, що на кордоні з РФ прикордонників немає, тому це буде в компетенції міністерства внутрішніх справ.

18 лютого Кремль опублікував указ президента РФ Володимира Путіна про визнання виданих терористами "ДНР" і "ЛНР" паспортів, документів про освіту, свідоцтв про народження і смерть, укладення та розірвання шлюбу, а також реєстраційних знаків автомобілів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов через це заявив, що рішення Путіна повністю перекреслює мінський процес і дорівнює заяві Росії щодо виходу з нього.

Президент України Петро Порошенко сказав, що цей указ є черговим доказом російської окупації.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що не визнають прийняття Кремлем указу про визнання "документів "ЛНР" і "ДНР", і закликали міжнародних партнерів посилити тиск на Росію.