В Україні відновило роботу вже 55 посольств – Зеленський

Зеленський прийняв вірчі грамоти від чотирьох послів 17 серпня
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 17 серпня розповів, що роботу в Україні відновило вже 55 посольств. Текст звернення наводить сайт глави держави.

Зеленський нагадав, що 17 серпня прийняв вірчі грамоти від послів Киргизстану, Румунії, Бельгії та Іспанії – Ідріса Кадиркулова, Александру Віктора Мікули, Петера Ван де Вельде та Рікардо Лопеса-Аранди Хагу, які починають працювати в Україні. Церемонія відбулася на території Національного заповідника "Софія Київська". Цю традицію Зеленський започаткував у червні, коли приймав вірчі грамоти у послів США, Молдови та Індії.

"Повноцінна робота посольств, присутність послів у Києві – одне з важливих підтверджень міцності нашої держави, української здатності боротися та перемагати. Уже 55 дипломатичних представництв відновили роботу", – сказав він, зазначивши, що дипломатія в інтересах України дуже активна в ці дні.

Прибуття нових послів, за словами президента, є одним з елементів цієї активності. Другий – візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша до України.

"Працюватимемо над необхідними для України результатами", – наголосив Зеленський. Третій елемент цієї дипломатії, як сказав він, стосується скерування місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Узимку 2022 року, напередодні повномасштабного вторгнення РФ, багато посольств евакуювали з Києва, але незабаром вони почали повертатися. У зверненні, яке опублікували у Facebook 2 червня, Зеленський повідомляв, що у Києві вже відновило роботу 50 посольств.