В Україні внаслідок збройної агресії РФ загинуло 226 дітей – Офіс генпрокурора

За даними Офісу генпрокурора, понад 415 українських дітей дістали поранення
Фото: depositphotos.com

Станом на ранок 9 травня в Україні внаслідок збройної агресії РФ загинуло 226 дітей. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України.

За даними відомства, понад 415 українських дітей дістали поранення.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – ідеться у повідомленні.

Найбільше дітей постраждало у Донецькій області – 139, Київській – 116, Харківській – 99, Чернігівській – 68, Херсонській – 46, Миколаївській та Луганській – по 44, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у Києві – 16, у Житомирській області – 15.

"8 травня стало відомо про загибель 13-річної дівчинки, яка перебувала в одній із машин колони приватних авто, які 4 травня були обстріляні окупантами в Чугуївському районі Харківської області. 7 травня через обстріли ворожими військами сіл Білогорівка та Шипілове Луганської області отримали поранення двоє дівчаток дев'яти та 13 років", – зазначили в Офісі генпрокурора.

Унаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів збройними силами РФ українських міст і сіл пошкоджено 1635 навчальних закладів. 126 із них повністю зруйновані.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)