В Україну прибув канцлер Австрії, він зустрічається із Зеленським

Негаммер та Зеленський зустрілися у Києві
Скріншот: Офіс Президента України / Facebook
9 квітня до Києва прибув канцлер Австрії Карл Негаммер, розпочалася його зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, повідомив у Facebook Офіс президента.

Пресслужба глави Української держави опублікувала відео зустрічі та привітання двох лідерів біля будівлі Офісу президента, а також їхні заяви для ЗМІ.

"Для нас це важливий сигнал, сигнал для всієї Європи, що Австрія підтримує Україну та український народ у супротиві агресії РФ", – сказав Зеленський і подякував Негаммеру за допомогу Україні.

Негаммер згадав про зустріч із Зеленським у Брюсселі.

"Висловлюю свою глибоку пошану вам і народу України за те, що ви так добре обороняєтеся. Австрія на вашому боці. Ми намагаємося допомогти усюди і завжди, де тільки зможемо, і будемо нашу допомогу розширювати", – додав він.

Канцлер Австрії анонсував свій візит до України 5 квітня. Він писав у Twitter, що приїде, щоб "мати уявлення про ситуацію на місці та поговорити про подальшу допомогу".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після початку вторгнення Росії Зеленський 16 березня запрошував "усіх друзів України" відвідати столицю, хоч це й небезпечно. До цієї заяви президента Київ 15 березня відвідали прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії, після – 25 березня – спікери парламентів Литви, Латвії та Естонії.

1 квітня президентка Європарламенту Роберта Метсола відвідала Київ, 8 квітня до столиці прибули прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер, а також глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.