Ватажок "ЛНР" Пасічник заявив, що бойовики будуть блокувати блокпост "Золоте" зі свого боку

Ватажок бойовиків закликав жителів окупованої території "не піддаватися на провокацію"
Фото: lug-info.com

Українська сторона 24 березня має намір відкрити контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" на лінії розмежування в Луганській області. Ватажок терористичної "ЛНР" Леонід Пасічник назвав це провокацією, "результатом якої має стати масова загибель мирних громадян".

Ватажок терористичної "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" з боку окупованої бойовиками території відкриють тільки після ухвалення "погодженого рішення" між Києвом і "владою ЛНР". Про це повідомляє підконтрольний бойовикам "Луганський інформаційний центр".

22 березня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко та офіційний представник України в мінському процесі Євген Марчук повідомили, що 24 березня українська сторона планує відкрити блокпост у Золотому.

"Незважаючи на відсутність домовленостей між "ЛНР" та Україною про відкриття пункту пропуску "Золоте", Київ має намір 24 березня в односторонньому порядку відкрити перехід і спрямувати через нього велику кількість людей у "ЛНР". Із метою гарантування безпеки життя і здоров'я людей пункт пропуску "Золоте" з боку "Луганської народної республіки" буде закрито до ухвалення погодженого сторонами конфлікту – "ЛНР" та Україною – рішення на переговорах у Мінську", – заявив Пасічник.

Він звинуватив владу України в провокації на кордоні, "результатом якої має стати масова загибель мирних громадян".

Ватажок бойовиків закликав жителів окупованої території "не піддаватися на провокації".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

31 березня 2016 року в Луганській області відкрили КПВВ "Золоте". Але його роботу буквально відразу заблокували бойовики. Питання відновлення роботи пункту пропуску постійно порушують на переговорах у Мінську.

Тристороння контактна група на засіданні 4 жовтня 2017 року підтримала ініціативу про відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" 20 жовтня, але цього не сталося.

15 листопада 2017 року представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що бойовики "ЛНР" заявили про намір блокувати КПВВ "Золоте", поки в Станиці Луганській не буде відведено важкої техніки.