В Україні вперше реалізували сертифікат на житло замість зруйнованого через війну. Сім'я з Гостомеля купила на нього будинок у Бучі

Загалом для виплати компенсацій за житло сформовано 1826 житлових сертифікатів
Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України / Facebook

В Україні реалізували перший житловий сертифікат для тих, хто втратив будинок через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Про це віцепрем'єр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков 3 січня повідомив у Facebook.

Він розповів, що сім'я з Гостомеля обрала для купівлі за допомогою сертифіката будинок у Бучі Київської області й протягом найближчого місяця планує переїзд.

"Важливо, що зі стартом програми компенсацій за знищене житло жінка прийняла рішення повернутися до України з евакуації", – наголосив віцепрем'єр.

Загалом для виплати компенсацій за повністю знищене житло вже сформовано 1826 житлових сертифікатів, розповів він.

Кубраков додав, що понад 400 власників сертифікатів, які визначилися з новою нерухомістю й готові укладати угоди з купівлі-продажу, уже забронювали кошти для купівлі нового будинку. Раніше в Мінінфраструктури пояснювали, як це зробити.

Контекст:

Уряд України 21 квітня ухвалив постанову, яка визначає процедуру та умови надання державної допомоги українцям, будинки яких пошкоджені через бойові дії. Фінансувати виплату компенсацій уряд планує коштом держбюджету й міжнародних кредиторів, також Україна очікує, що основним джерелом фінансування незабаром стануть репарації Росії, говорили в Мінінфраструктури.

Видання "ГОРДОН" підготувало пояснення, як за допомогою "єВідновлення" отримати компенсацію за зруйноване житло.